Nuffnang Ads

Travel dari Singapore ke Malaysia Dengan Mudah

Gerek seyhh, haha tak pasal-pasal keluar statement tu.

Why not kan sebab nak citer pasal Singapore and KL kali ni. Citer pasal apa? Aku pun tak tau so explorelah artikel aku yang tak seberapa ni ya. So Singapore is a country located kat selatan Malaysia. Dipisahkan dengan selat tebrau. Sebab ada jambatan sometimes Singaporean travel by car untuk jalan-jalan kat Malaysia. But do u know yang with the right time travel by airplane lagi murah? Yes ni cerita benar bukan bohong. U guys can save some money and masa untuk travel by plane. So kat mana nak check the best rate to fly from Singapore to Kuala Lumpur? 

Kat mana tempat korang book hotel, or survey about the place yang korang nak travel untuk bercuti or ada urusan kerja? Pernah tak korang cuba Traveloka? Kenapa aku nak cerita pasal Traveloka? Sebab kat web or apps Traveloka ada book flight ticket sekali. Yup book flight ticket without pergi ke website airlines. The thing is, korang boleh buat comparison antara airlines company which korang boleh tau mana yang murah atau korang nak travel dengan selesa.


First of all, korang pilih dari kotak from contohnya aku tau ramai pembaca aku dari Singapore so u pilih Singapore then pilih Kuala Lumpur as your destination. Then akan keluar some sort macam calendar and setiap tarikh tu dah tertulis harga ticket. So kat situ korang boleh pilih ticket flight yang murah sebelum korang nak book hotel. And dia ada listdownkan airlines yang berbeza so korang boleh choose ikut keselesaan korang. Setiap detail tu ada masa bertolak, masa tiba, harga tiket dan nama airlines company. Undeniable Traveloka ni dapat tolong korang untuk buat booking flight ticket dengan cara yang paling senang without nak pergi web satu persatu. So Singaporeans, I believe ni berita baik untuk korang semua. Or Malaysians yang dah travel ke Singapore nak balik ke Malaysia.

Disebabkan itu, korang pasti dapat cari the cheapest price, dengan menaip tarikh yang korang nak book tiket flight itu. Tiada caj tersembunyi, dan dapat book untuk ke Malaysia. Selain itu, di Traveloka, urusan jual beli adalah dijamin selamat. Lebih selamat daripada korang pergi direct ke travel agency tetapi bukan untuk burukkan mereka, tetapi disebabkan ada kes-kes menipu dimana korang bayar deposit tetapi trip korang itu sama ada ditangguhkan atau agensi itu hilang. Berbeza di Traveloka kerana di sini pengalaman korang seperti shopping online, korang dpt book hotel dan juga flight tiket dari syarikat yang berbeza. Boleh dikatakan one stop travel planning la kan. 

 Selain itu, perkhidmatan web mereka ini memudahkan korang sehingga korang tidak perlu keluar rumah, cuma ambil plan data atau wifi, online dan surf web mereka, tekan sini tekan sana, make sure dalam bank korang ada duit dan teruskan book flight tiket. Dijamin selamat, mudah, tak pening atau confuse. Traveloka ini sudah semakin dikenali ramai, mereka juga menawarkan perkhidmatan khidmat pelanggan 24 jam, 7 hari seminggu. Jadi bagi sesiapa yang ada masalah atau sebarang pertanyaan berkenaan booking bolehlah hubungi mereka. Tidak perlu lagi korang risau harga yang mahal, kerana korang boleh survey harga yang paling murah, malah mereka juga akan buat promo dari masa ke semasa. Syok kan? 

Kini plan untuk ke mana sahaja di pelusuk dunia di hujung jari, dan pada masa ini, tidak perlu pergi ke banyak website, cuma perlu browse di website Traveloka. Tidak rugi untuk mencuba dengan Traveloka, sangat terjamin, mudah, jalan penyelesaian bagi yang ingin travel last minute. Tidak perlu lagi untuk mengisi minyak, pergi ke ofis travel agency atau airport untuk mencari dan booking flight ticket. So untuk support cuti-cuti Malaysia, Traveloka, panggillah mereka dari Singapore untuk turun ke Malaysia dan enjoy our place. yeayy!

2 comments:

  1. Traveloka best. Hari tu booking hotel, mmg senang buat comparison.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak Pip, senang tengok harga kan😊

      Delete

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Nuffnang Ads