CARA-CARA MENAIKKAN MINAT MENULIS BLOG?

Dua tahun lansung tidak "publish" apa-apa artikel dalam blog ni.. Bila tengok blogger lain ada "content" rasa rindu tulis blog. Banyak artikel aku tulis semua masih dalam "draft" sebab kadang-kadang dah tulis tu panjang lebar tapi rasa tidak mau post. Apa jadi ni? Mungkin minat sudah hilang? Atau memang sebab kurang ilmu untuk memperluaskan lagi penulisan blog ni. Rasa takut menulis pun ada sebab sekarang macam-macam orang pertikaikan penulisan kita. Tidak lari dari komen negatif tu. Buat blog sebab suka menulis, mengarang macam-macam tetapi kadang-kadang takut salah kenyataan tu. Silap kata-kata boleh "viral" lepas tu orang boleh saman kita. Apa cara-cara kamu mau naikkan minat menulis blog untuk mereka yang sentiasa ada saja idea penulisan. Tu memang saya tabik la kalau ada saja "content" yang hendak ditulis. Ni bahasa aku pun kadang-kadang jadi baku, kadang slang ejaan Sabah sudah. Hahaha..

Comments

  1. Ayo semangat menulis lagi, biar semangat, tulis pengalaman sehari hari, apalagi kalau suka jalan - jalan ke tempat wisata / unik

    ReplyDelete

Post a Comment

Dah baca? komenlah juga..... ^_^ Thanks..

Popular posts from this blog

CARA BUKA AKAUN KWSP | EPF

Pengumuman Pemenang Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!

Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!