Nuffnang Ads

Segmen Paling Mudah Menang Hadiah Misteri!

Assalamualaikum dan Hai semua.

Ini adalah Segmen paling mudah dan anda berpeluang menangi Hadiah Misteri.  Iaitu berupa Wang Tunai dan Juga Barangan Eksklusif.

Tujuan Segmen ini diadakan adalah untuk menambah kenalan antara Blog Rin dan juga korang semua. Dan sempena Rin baru lancarkan Ashrin Food dan juga Butik. So hadiah pun adalah dari wang tunai dan barangan butik. Belum diupdate lagi barang-barang di blog n fb ni. So, nama pun hadiah misteri :)

Cara untuk menang?

Giveaway Paling Gedik


Lucu nama GA kali ni...tapi menarik tau hadiahnya..jom join ramai-ramai!
Tambah-tambah kawan~weeee...
Click banner atas k?

Final Results America's Got Talent 2017!

I have been a fan of America's Got Talent, Britain's Got Talent and Asian Got Talent for the rest of the seasons. Now this year too! I am excited to know who is the winner of America's Got Talent 2017. Surprisingly, the top 2 was Angelica Hale (9 years old) and Darci Lynne (12 years old). Both are super super super talented young kids! There are talented in their own way.

Darci won the highest votes and won 1 MILLION dolar! Wowww!!
You can check it out her final performance. It was superb! 

She is a Ventriloquist but with singing talent! I love this girl! She is funny too.

Congratulations Darci! πŸ‘





JOB FAIR @UTC KOTA KINABALU

Berita baik buat orang Sabah yang masih lagi mencari pekerjaan. 
.
.
.
.
UTC Kota Kinabalu akan mengadakan Job Fair pada 30 September 2017 (Sabtu). 😲
.
.
.
Untuk maklumat lanjut, sila layari Facebook: JobsMalaysia Sabah

Sumber foto: JobsMalaysia Sabah

Giveaway Comel By Syahirah Valiant

Jom join GA dari syahirahvaliant.com

Giveaway Date : 9 September 2017 - 9 October 2017
Click banner di bawah πŸ˜„
all the best!

Cara-cara menghilangkan mabuk perjalanan

Mabuk waktu dalam perjalanan ni ramai yang telah mengalami sebenarnya...saya pun kaki mabuk perjalanan juga tau, x kisahlah darat ka, udara ka, laut ka...semua pun mabuk saja...
tapi setakat ni masih boleh mengelak dari muntah..cuma pening yang x terkata tu ada la..
apa yang saya buat selalu ialah, "Be Ready"
bukan be ready untuk muntah, tapi be ready untuk sedia segala keperluan mengelak dari mabuk..
Cara-caranya ialah:

6 Tempat menarik yang ada di Labuan


Baru-baru ni saya telah berkunjung ke Labuan bersama kawan serumah. Last trip la katakan, lepas ni dah masing-masing. Jadi, apa yang boleh dibuat di Labuan ni? Kali ni saya ingin berkongsi 6 tempat menarik yang boleh dilawati di Labuan.

Top 8 korean drama popular (2017)

Siapa yang sukakan drama korea?✋
Drama korea ni menjadi kegilaan sesetengah orang Malaysia ni, termasuklah saya..πŸ˜€ apa yang best? jalan cerita? watak komedi? oppa hensem? atau heroin dia comel? tu semua terpulang pada individu masing-masing. Berikut merupakan TOP #8 drama korea yang popular tahun 2017 pada pendapat saya la..hehe walaupun tahun 2017 belum habis..

2 Days 1 Night in Kampung Sayap, Kota Belud

It was rainy season but we have no other choice than have to complete the assignment to climb the Mount Nopungguk, Lituk Trail Kota Belud. It was 2 days and 1 night; and it was for Corporate Social Responsibilities (CSR) program under Tourism Marketing. The reason we went there to help in promoting Kg.Sayap as an Edu-Tourism places for visitors. Yes, they did offer so many exciting activities including trekking to see the cave and many more, but it will take like 4 days to one week to complete the whole activities.

Thus, our team had the opportunity to climb Mount Nopungguk, also one of the mountains in Sabah. It was very challenging for amateur climbers. You need more stamina to climb the mountain as it took us almost 10 hours, less or more to complete the whole journey depending on the individual's stamina. The good thing is that, they have the mountain guide who will always stick with you during the journey, so you will feel safe as long as you keep on track and listen to your guide.

Here are the pictures that we took during our trip in Kg.Sayap, Kota Belud. Enjoy!

Laptop Rosak Lagi

Asal laptop rosak jak, rasa lifeless patah jari sebab x dapat upate blog..guna phone memang dapat..tapi lain perasannya bila update guna laptop ni...lebih selesa menaip banding touchscreen di handphone tu...hari tu, internal hard disk aku rosak..belum sempat backup dan format, hilang segala document penting dalam laptop....terpaksa ganti beli baru hard disk 500 GB...

Image result for laptop dell inspiron 15

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Assalamualaikum.....ada yang masih belum tidur ka? haa..entri buat tengah malam la ni kalau dah tanya pasal belum tidur...ni saya masuk sorang blogger dari Labuan...dia buat Giveaway tau...tujuannya untuk memperkenalkan diri masing-masing kepada bloggers satu Malaysia ni... bagus juga ni...okay, dah jom kita start! πŸ˜„

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Mari join First Giveaway dari Blog Buku Pinky! ^_^
Blogger Sarawakian ni...hehe salam blogger dari Sabahan...
Click banner dibawah ya 😘

Day 3 in Seoul

Hi! it's day 3 for Seoul's sharing my little pictures and little stories.
We went to Cheonggyecheon Stream, Museum, Itaewon Mosque, Samsung d'light. Ah, not to forget, our lunch was held in a hotel so its like  a buffet style with Arabian influence type of cuisine and not the Korean style. Quite okay but I hope for more Korean food next time..yeayy!πŸ’ͺ
Seoul City..x tau apa nama building tu tapi yang pastinya dia adalah duty free shop..hahaha
Lokasi: Cheonggyecheon Stream, Seoul

Tamat UiTM ! #roadtoconvo

alhamdulillah...maka dengan ini tamatlah sudah pengajian aku di UiTM...
walaupun tidaklah mencapai dean's list..cuma 3.45 sahaja..tapi aku bersyukur kerana melepasi tahap degree ini..
tinggal menanti convo tahun depan 2018...
sekarang tengah gigih mencari kerja..namun tengah berfikir-fikir untuk buat business sendiri di bawah nasihat ayah sendiri..
insyaa Allah....jika diizinkanNya..
Kita hanya merancang, dan Allah yang menentukan segalanya..
#tamatuitm #roadtoconvo


5 aktiviti yang best di area Sabah

Hi bloggers!
Hari ni aku mau share aktiviti best yang boleh korang buat sekiranya berkunjung ke Sabah.
Ni hanyalah beberapa tempat dan masih banyak lagi aktiviti best yang boleh dibuat di sini!
Jom check it out!

1. Aktiviti di Pulau

Antara common activities yang orang selalu buat di area kk ni adalah berkunjung ke pulau-pulau yang ada di Sabah. Menurut artikel freemalaysiatoday.com (2017), di Sabah sahaja terdapat 394 buah pulau yang menjadikan Sabah sebagai negeri yang mempunyai pulau terbanyak di dalam Malaysia..Maka tidak hairanlah kalau ramai pelancong ke Sabah ni semata-mata hanya untuk ke pulau. Oleh itu, tidak kiralah kamu bermalam atau tidak di sana. Boleh snorkelling, diving, parasailing, banana boat, seawalking, zipline..ah banyak lagi la..sunbathing pun boleh..haha..harga sangat berpatutan, boleh ambil dalam bentuk pakej ataupun walk-in terus ikut keselesaan masing-masing.

classmates aku masa diploma...hehe rindu la snorkel dengan dorang ni,,,

Nuffnang Ads