Posts

Showing posts from July, 2018

Umies Homestay Kundasang, Sabah

Image
Memang tidak sah kalau pegi Kundasang tapi x bermalam. Ada yang buat day trip (pergi dan balik) tapi mau juga ni merasa Kundasang punya penangan 2018..hahaha (orang sabah bilang, bertebiattt) Walaupun banyak homestay diorang dah buat kat sana...tapi tetap saja kau tak boleh booking atau tempah homestay  di saat-saat akhir terutamanya hujung minggu...memang sah-sah penuh sana sini, fully booked..dan kalau dah berjaya book tu, pastikan bayar deposit terus..supaya diorang tidak senang-senang bagi dengan orang lain...Tu yang terjadi dengan kami bila kau dah tempah homestay, alih-alih double-booking dengan orang lain pula...nasiblah tuan homestay tu bagi kami duduk dekat homestay dia lagi satu..upgrade ke 3 bilik..sepatutnya yang kami minta 2 bilik saja..sebab kalau 3 bilik ni, sah-sah bajet dalam RM300-RM400+. itu pun, bila upgrade dari 2 bilik ke 3 bilik ni, nasib diorang tidak cas lebih..masih sama harga RM200 satu malam..sangat murah..homestay dia sangat selesa..
Ni saya share sikit g…

KUNDASANG KINI!

Image
Macam dah lama tidak pergi Kundasang, asyik promote dengan orang, buat tour, tapi aku ni dah jarang pergi Kundasang. Dijadikan cerita, kena pergi juga untuk tujuan tengok-tengok tempat tu walaupun dah melawat Kundasang masa zaman belajar dulu. Apa-apa pun memang ada perubahan dari segi kemudahan setiap destinasi pelancongan dekat sini. Semakin bertambah baik dan harga tiket masuk pun dah berubah, ada yang naik sedikit, ada yang turun harga juga. Begitu juga dengan penginapan dekat Kundasang Sabah. Semakin diperbanyakkan bagi menampung pelancong yang datang dah bermalam dekat sini. Kebetulan cuaca siang tu sangat sejuk disebabkan musim hujan semenjak akhir-akhir ni...memang feeling2 kat New Zealand la walaupun tak la sama sangat..tapi pemandangan tu...Subahanallah...cantik sangat...rasa romantik2 gituu..hahaha
Tengok boleh chill..lepak2 sambil makan-makan aiskrim Gelato tu, yogurt dan susu Desa yang memang dikilangkan dari Desa Farm.

Beba Ifa 2nd Giveaway Raya dah TAMAT!

Image
Beba Ifa 2nd Giveaway Raya dah TAMAT! yeayy!! Alhamdulillah...giveaway ni dah tamat, memandangkan raya pun dah habis..hehe pemenang akan diumumkan bulan hadapan (Ogos) sebab ifa sibuk sedikit dengan urusan kerja..tapi degil nak berblog juga..haha kadang-kadang blog ni seronok buat sebagai hobi...sebab tu, sampai sekarang masih lagi menulis (menaip la..) walaupun dah bertahun-tahun blog ni berdiri teguh... apa-apa pun, terima kasih kepada yang dah join! pemenang tu ifa mau guna random.org ja.. nanti ifa update lagi ya? bye..

Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!

Image
Assalamualaikum...hai semuaaa Dengan ini, saya ingin membuat giveaway kali yang kedua. Siapa mau duit raya? Sebab dah lama x blogwalking kawan-kawan blogger, jadi inilah Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!


Syarat-syarat join GA ni senang saja:

Senarai Peserta Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!

PRINTING BAJET MURAH Penaja Segmen Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!

Image
Alhamdulillah..sambutan Segmen Beba Ifa 2nd Giveaway Raya! ada sambutan.. hehe maklumlah dah lama x buat giveaway...itu ertinya masih ramai blogger yang aktif di luar sana...saja nak mengeratkan lagi silaturahim sesama blogger biarpun hanya kenal di ruangan blogger saja.. manalah tau, ada kesempatan terserempak kat mana-mana kan..tup tup pula kebetulan ingat wajah masing-masing.. kan elok tu...hehe
apa-apa pun, terima kasih kepada yang sudi sertai segmen saya kali ni, segmen tu masih lagi dibuka kepada semua blogger seluruh Malaysia..yang belum tahu pasal segmen tu, boleh klik SINI
Memandangkan penaja utama segmen ini adalah dari Printing Bajet Murah, saya ingin memperkenalkanlah serba sedikit terutama bagi bakal-bakal pemenang segmen saya tu nanti... Printing Bajet Murah ataupun PBM ini menawarkan perkhidmatan mencetak pelbagai jenis cetakan seperti Kad Kahwin, sticker, Banner, Button Badge, Bunting, Backdrop dan macam-macam lagi.. PBM ini juga bukan sahaja kerjanya mencetak, namun b…